A day in the life of… office support Tamara Soetemans

Met enige trots stellen we je elke maand een Dewaele-medewerker voor. Deze rubriek is echter niet de enige manier om onze collega’s te leren kennen. Dat kan ook via onze wikimmo’s en regioflashes of gewoon door een keer binnen te springen in een van onze kantoren. Deze maand volgen we een dag in het leven van Tamara Soetemans, office support bij Dewaele Brugge.

6:45 – Opstaan

Om 6u45 loopt de wekker af. Ik blijf nog liggen tot 7 uur en spring dan onder de douche. Mijn zoontje Alexander wordt meestal tussen 7u15 en 7u30 wakker. Gewassen en aangekleed gaan we naar beneden voor het ontbijt.

8:25 – De fiets op

We vertrekken met de fiets. Eerst zet ik Alexander af aan de kleuterschool, dan rijd ik door naar het kantoor. Ik kom er aan om 8u45.

werkdag dewaele medewerker

9:00 – Start van de werkdag

Eerst zet ik de folderstand buiten en controleer ik de brievenbus. Bij een koffie check ik mijn mails en stuur ik alle aanvragen door naar de juiste makelaar. Ook de post bezorg ik aan de juiste persoon. Tussendoor beantwoord ik de telefonische aanvragen, geef ik gesprekken door en plan ik waar mogelijk de bezoeken voor mijn collega’s van verhuur in.

Werkdag dewaele medewerker

Er is heel wat beweging op kantoor. Collega Florian heeft een compromis, dus begeleid ik de kopers en verkopers naar de vergaderzaal en bezorg hun een kopje koffie. Klanten die spontaan binnenkomen, op zoek naar een appartement of huis te huur, stel ik aan de hand van onze pandfiches het aanbod voor. Vervolgens plan ik bezoeken in aan de panden die ze wensen te bezichtigen. Ik maak voor elke nieuwe klant een ‘hou me op de hoogte’ aan, zodat ze telkens als eerste een mailtje ontvangen met panden die aan hun zoekcriteria voldoen zodra wij ze in portefeuille krijgen.

Er komen ook een expert voor een plaatsbeschrijving en een andere expert voor de bepaling van de EPC-waarde van een huis te koop sleutels ophalen. Daarnaast komen er ook huurders die hun contract al hebben getekend en al betaald hebben de sleutels van hun nieuwe stekje oppikken. Ik wens ze veel succes bij de verhuis.

werkdag dewaele medewerker 

12:30 - Middagpauze

Rond 12 uur stelt de eerste collega de vraag: “wat eten we vandaag?” Met een kantoor midden in het centrum, hebben we veel keus en vandaag kiezen we voor Bocca. Het wordt een gezellige middag met veel gebabbel en gelach.

werkdag dewaele medewerker

14:00 - Terug aan het werk

Na de middagpauze controleer ik de algemene mailbox nogmaals, zodat we zeker geen aanvragen over het hoofd zien. De collega’s van verkoop hebben niet stilgezeten. Stefanie heeft een stapel boekjes met allemaal nieuwe panden te koop op mijn bureau gelegd. Daarmee vul ik de self take-away wall aan. Zowel geïnteresseerde klanten als collega’s kunnen hier een brochure meenemen. Ook de etalage wordt geactualiseerd: de verkochte panden gaan eruit, de nieuwe krijgen een plaatsje.

dewaele werkdag werknemer

Al deze acties registreer ik in IAM, ons intern systeem. Daarin worden per pand alle marketingacties en per klant alle communicatie met de verantwoordelijke makelaar genoteerd. Via dit systeem worden ook de eigenaars geïnformeerd over hoe en waar hun pand gepubliceerd wordt en krijgen ze feedback van potentiële klanten en bezoeken.

Er komen enkele klanten het kantoor binnen om een huurcontract te tekenen. Ik verwittig Ellen dat ze er zijn en zorg voor drankjes. Een ander bezoek is opnieuw om sleutels van een verkocht pand op te halen.

Ik controleer de voorraad aan kantoormateriaal, koffie en frisdrank en bestel waar nodig bij.

17:45 -  Nog een laatste check…

Ik klik nog een laatste keer de algemene mailbox open, zodat er geen aanvraag onbeantwoord blijft. Om 18 uur sluit ik het kantoor af en fiets ik naar huis. Gelukkig is het is niet veraf. Mijn vriend is er al en heeft Alexander al opgehaald en eten gegeven wanneer ik thuiskom. Terwijl ik geniet van wat qualitytime met onze zoon voor hij in bad en bed moet, kookt mijn vriend voor ons tweetjes.

dewaele werkdag werknemer

20:00 – Qualitytime

Alexander slaapt en wij genieten van het avondeten met een glaasje wijn erbij. Na het eten ruim ik de keuken op, doe ik nog een paar huishoudelijke taakjes en daarna is het tijd voor qualitytime met mijn ventje. Om 23 uur gaan we slapen.

dewaele werkdag werknemer


Om jouw ervaring op onze website zo gemakkelijk mogelijk te maken verwerkt Dewaele vastgoedgroep jouw gegevens en bewaart ze jouw voorkeuren. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Dewaele Vastgoedgroep maakt hierbij gebruik van cookies. Door op ‘Ik ga akkoord’ te klikken of gebruik te blijven maken van deze website en onze diensten, ga je akkoord met de privacy policy, die ook de cookie policy bevat. Wil je meer weten over cookies of hoe wij jou op sociale media gepersonaliseerde berichten kunnen sturen? Lees meer