A day in the life of… vastgoedmakelaar verkoop Caroline Mares

Kennismaken met onze Dewaele-medewerkers kan op allerlei manieren. Je springt eens binnen in onze kantoren, volgt onze wikimmo’s en regioflashes of loopt een dagje mee met een Dewaele-topper. Dat laatste deden we deze maand met Caroline Mares, vastgoedmakelaar verkoop bij Dewaele. Ontdek hier hoe haar werkdag eruit zag!

7.45 – Genoeg gesnoozed

Na vier keer sluimeren is het écht tijd om op te staan. Ik start de dag met een lekker ontbijtje en om 8 uur spring ik onder de douche.

8.50 – Vertrekken naar kantoor

Het is maar tien minuutjes rijden naar het kantoor. Toch geniet ik van dit momentje om even te ontspannen in de auto met de radio op.

9.00 – Start van de werkdag

De eerste taak van de dag is mijn e-mails overlopen en beantwoorden. Hier ben ik toch al gauw een uurtje mee bezig. Als volgende maak ik een nieuw dossier op. Ik ga hiervoor ter plaatse om een “te koop”-bordje op te hangen en een beschrijving op te maken. Ik noteer wat er allemaal aanwezig is in de woning, omschrijf alle ruimtes, meet ze op, controleer welke verwarming er geïnstalleerd is, tel het aantal slaapkamers en badkamers, bekijk de omgeving… Al deze informatie geef ik nadien in ons systeem in samen met de foto’s, waarna het zoekertje online kan gaan.

11.30 – “Verkocht”

Een van onze panden is verkocht, dus rijd ik naar het appartement in kwestie om een sticker “verkocht” op te hangen. Het volgende adresje waar ik word verwacht is een studio met zeezicht. De klanten zijn te laat, dus geniet ik nog even van het uitzicht.

12.30 – Lunch bij mijn ouders

Elke maandagmiddag ga ik samen met mijn zus en metekindje Axelle bij mijn ouders eten om wat qualitytime te hebben met de familie. Ik pik dan meteen ook mijn was op. Betrapt; die wordt nog steeds door mama gedaan… Zij kan trouwens ook heeeerlijk koken! Hoewel Axelle tijdens het eten al mijn aandacht opeist, geniet ik ten volle van mijn pauze.

14.00 – Schatting ter plaatse

Ik heb afgesproken met mijn collega Nick om samen een schatting van een woning uit te voeren. Wij geven een indicatie van de prijs en bespreken die vervolgens met onze kantoorverantwoordelijke Christophe. Hij neemt dit dan verder op met de klant. Voor ik terug naar het kantoor ga, stop ik nog bij een andere woning om de tellerstanden op te nemen. Die worden genoteerd in de overnamedocumenten en kunnen achteraf samen met de akte ondertekend worden bij de notaris.

15.00 – Compromis

De namiddag staat volledig in het teken van compromissen. Eerst bereid ik een compromis voor, erna wordt er een andere ondertekend op kantoor. Dit is meteen mijn laatste wapenfeit van de dag. De werkdag zit erop!

18.30 – Even uitwaaien

Ik rijd na het werk niet rechtstreeks naar huis, maar maak eerst nog een tussenstop bij de supermarkt én aan de zee. Nu het strand tijdelijk mijn achtertuin is, moet ik ervan profiteren. Heerlijk tot rust komen!

21.00 – Nog eentje…

Na het eten en het nieuws van de dag kan ik het toch niet laten om nog terug uit mijn zetel te komen om iets te gaan drinken met vriendinnen. Om middernacht lig ik in mijn bed, zodat ik morgen weer fris aan de dag kan beginnen. Schol!


Om jouw ervaring op onze website zo gemakkelijk mogelijk te maken verwerkt Dewaele vastgoedgroep jouw gegevens en bewaart ze jouw voorkeuren. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Dewaele Vastgoedgroep maakt hierbij gebruik van cookies. Door op ‘Ik ga akkoord’ te klikken of gebruik te blijven maken van deze website en onze diensten, ga je akkoord met de privacy policy, die ook de cookie policy bevat. Wil je meer weten over cookies of hoe wij jou op sociale media gepersonaliseerde berichten kunnen sturen? Lees meer