A day in the life of… publiciteitsverantwoordelijke Leen Van Melkebeke

Met enige trots stellen we je elke maand een Dewaele-medewerker voor. Deze rubriek is echter niet de enige manier om onze collega’s te leren kennen. Dat kan ook via onze wikimmo’s en regioflashes of gewoon door een keer binnen te springen in een van onze kantoren. Deze maand volgen we een dag in het leven van Leen Van Melkebeke, publiciteitsverantwoordelijke bij Dewaele Gent.

07.00 – De wekker negeren

Om 7 uur gaat de wekker af, maar ik kan het niet laten om nog verder te snoozen tot 7u30. Ik ben echt geen ochtendmens. Die eerste koffie nog voor ik in de douche spring is geen overbodige luxe.

dewaele day in the life

08.15 – Ontbijt to go

Oeps! De Gentse Feesten zijn net voorbij, mijn koelkast ligt er maar leeg bij. Gelukkig woon ik in het centrum van Gent en kan ik snel een ontbijtje oppikken bij Panos onderweg naar het werk.

08.30 – Mails checken

Een collega heeft vakantie, dus ik volg enkele zaken voor haar op. Via haar mailbox beantwoord ik de verschillende kandidaat-kopers die informatie wensen over een eigendom. Na het weekend puilt de infomailbox altijd goed uit, waardoor ik hier toch een uurtje zoet mee ben. Nadien beantwoord ik mijn eigen mails.

9.30 – Input & blog

In de voormiddag input ik alle eigendommen die we verhuurd/verkocht hebben en alle nieuwe eigendommen in de portefeuille van kantoor Gent in het systeem. Daarna schrijf ik enkele artikels voor op de blog en een paar nieuwsbrieven om naar de klanten te sturen. Een tof werkje waarbij mijn opleiding journalistiek goed van pas komt!

dewaele day in the life

11.00 – Op zoek naar een huisfotograaf

Aangezien Dewaele steeds groter wordt en de vraag van onze kantoren stijgt, zijn we op zoek naar een huisfotograaf om ons team te versterken. Professionaliteit, passie en drive zijn daarbij enorm belangrijk, want we krijgen immers maar één kans om een woning te verkopen, dus we moeten meteen een goede indruk maken bij onze kandidaat-kopers. Samen met het marketingteam ging ik eerder al door de tientallen ingezonden portfolio’s. Vandaag bel ik de geselecteerde fotografen op om enkele praktische zaken te regelen. Wanneer ze later op afspraak komen, zal ik er zelf bij zijn om hen te ontvangen en aan het werk te zien. Spannend!

12.00 – Flyeren

Vervolgens maak ik een aantal flyers op met het verkoopsaanbod in Gent om binnen drie weken te verspreiden in en rondom regio Gent. Hopelijk kunnen we via deze weg mensen overtuigen van onze diensten en hen vervolgens gelukkig maken.

12.30 – Italiaanse teamlunch

Meestal vraagt er rond tien uur al wel iemand wat we ’s middags zullen eten. We lunchen bijna elke middag met het hele team samen. Met een kantoor in het midden van de stad is er keuze te over om iets lekkers te halen of op locatie te eten. Vandaag houden we onze teamlunch bij een Italiaans restaurant. Na de lunch vertrek ik naar ons hoofdkantoor in Roeselare voor enkele vergaderingen. De rest van de dag werk ik daar.

dewaele day in the life

13.30 – Marketingmeeting

Eerst woon ik de wekelijkse meeting van de marketeers bij. Ze bespreken de nieuwigheden op marketingvlak. Ik steek er steeds heel interessante zaken op, die ik later bespreek tijdens de teamvergadering in Gent.

dewaele day in the life

15.00 – Van der Build & Monthly

De volgende vergadering is met Margaux, brand marketeer in het hoofdkantoor. We bespreken de Van der Build-website die eind dit jaar live zal gaan. Het is uiteraard heel belangrijk dat het aanbod van kantoor Gent correct online geplaatst wordt. Nadien overlopen we de Monthly; een maandelijkse update voor alle publiciteitsverantwoordelijken.

dewaele day in the life

16.00 – De laatste taken

Voor ik naar huis vertrek, beantwoord ik nog enkele mails, herschrijf ik een aantal belangrijke documenten en brieven die in de nieuwe backoffice geïmplementeerd zullen worden en bekijk ik mijn agenda voor morgen alvast.  

18.00 – Thuis

Rond 18 uur kom ik thuis aan. Samen met mijn huisgenoot maak ik het eten klaar. Toegegeven, zij bereidt het eten en ik doe de afwas. Aan tafel praten we uitvoerig over onze dag.

dewaele day in the life

20.00 – Netflix & sleep

Na het eten klik ik nog een laatste keer mijn mailbox open. “Business never sleeps”, zegt mijn collega Sander regelmatig. Erna geniet ik van een gezellig avondje Netflix-kijken en tegen 23 uur kruip ik in bed. In rechte lijn naar een nieuwe dag!


Om jouw ervaring op onze website zo gemakkelijk mogelijk te maken verwerkt Dewaele vastgoedgroep jouw gegevens en bewaart ze jouw voorkeuren. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Dewaele Vastgoedgroep maakt hierbij gebruik van cookies. Door op ‘Ik ga akkoord’ te klikken of gebruik te blijven maken van deze website en onze diensten, ga je akkoord met de privacy policy, die ook de cookie policy bevat. Wil je meer weten over cookies of hoe wij jou op sociale media gepersonaliseerde berichten kunnen sturen? Lees meer