A day in the life of… vastgoedmakelaar Sarah De Geest

Met enige trots stellen we je elke maand een Dewaele-medewerker voor. Deze rubriek is echter niet de enige manier om onze collega’s te leren kennen. Dat kan ook via onze wikimmo’s en regioflashes of gewoon door een keer binnen te springen in een van onze kantoren. Deze maand volgen we een dag in het leven van Sarah De Geest, vastgoedmakelaar bouwprojecten.

06.30 - Opstaan!

Mijn wekker gaat af. Ik spring snel uit bed en geniet nog even van de rust voordat de kindjes wakker worden. Na een snel ontbijt en een douche, wek ik de kids, zodat we om acht uur kunnen vertrekken. Noor gaat vandaag naar een sportkampje, Korneel mag een dag bij mijn ouders blijven.

Day in the life dewaele

08.45 - Start van de werkdag

Terwijl ik een kopje koffie zet, klets ik even bij met collega's. Als start van de werkdag check ik mijn mailbox, kijk ik wat er op de planning staat en doe ik enkele telefoontjes.

Day in the life dewaele

10.30 - Marktstudie

Vandaag moet er een marktstudie afgewerkt worden. Promotoren gebruiken die wanneer ze een potentiële ligging voor een project aan het bekijken zijn. Ook wanneer ze al een site hebben aangekocht is een marktstudie handig om voeling te krijgen met de nieuwbouwmarkt en een rentabiliteitsstudie te maken. Ik zoek alvast enkele statistieken op, zoals het inwonersaantal, het aantal vastgoedtransacties in de afgelopen jaren en de gemiddelde vastgoedprijzen. Daarnaast bekijk ik in overleg met ons plaatselijke kantoor welke nieuwbouwprojecten er vandaag te koop staan en welke projecten eraan komen. Die info wordt in een verslag gegoten en bezorgd aan een klant-promotor.

Day in the life dewaele

11.45 - Opstart van een nieuw project

In samenwerking met kantoor Roeselare begeleiden we de opstart van een nieuw project. Met de hulp van de promotor en het communicatiebureau werken we daarvoor een verkoopbrochure uit. Die vormt de basis voor gesprekken met kandidaat-kopers. Eerder deze week mochten we het aangepaste ontwerp ontvangen. Tijd om er grondig door te gaan en opmerkingen of aanvullingen te maken.

Day in the life dewaele

12.30 - Snelle lunch

Aangezien ik straks een afspraak heb in Kortrijk, lunch ik snel achter mijn bureau, terwijl ik de media check.

13.30 - Afspraak op verplaatsing

Ik vertrek op tijd, zodat ik stipt op mijn afspraak met de notaris, promotor en Dewaele aankom. We maken de basisakte op van een nieuw project dat binnenkort in verkoop is in ons kantoor in Waregem.

Day in the life dewaele

15.30 - Op bezoek bij kantoor Waregem

Het is een deel van mijn job frequent onze verschillende kantoren te bezoeken. Vanmiddag werk ik verder vanuit het kantoor in Waregem. Er staan nog enkele mailtjes te wachten van collega's. Het is vervolgens aan mij om na te gaan of er ontwikkelingen – de bouw van een meergezinswoning of meerdere eengezinswoningen - mogelijk zijn. Daarbij moet ik inschatten welke stedenbouwkundige mogelijkheden er zijn en tot een waardebepaling komen.

18.00 - Huiswaarts

Onderweg naar huis haal ik de kindjes op. Wanneer Dries thuiskomt, neemt hij de zorg voor de kinderen over en begin ik aan het avondeten.

20.30 – Bedtijd voor de kindjes

Nadat we de kids in bed gelegd hebben, genieten we nog eventjes van wat qualitytime. Rond 22u30 gaan we naar bed. Morgen staat me alweer een drukke dag te wachten.


Om jouw ervaring op onze website zo gemakkelijk mogelijk te maken verwerkt Dewaele vastgoedgroep jouw gegevens en bewaart ze jouw voorkeuren. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Dewaele Vastgoedgroep maakt hierbij gebruik van cookies. Door op ‘Ik ga akkoord’ te klikken of gebruik te blijven maken van deze website en onze diensten, ga je akkoord met de privacy policy, die ook de cookie policy bevat. Wil je meer weten over cookies of hoe wij jou op sociale media gepersonaliseerde berichten kunnen sturen? Lees meer