A day in the life of... vastgoedmakelaar verhuur en beheer Alice Beirnaert

Met enige trots stellen we je regelmatig een Dewaele-medewerker voor. Deze rubriek is echter niet de enige manier om onze collega’s te leren kennen. Dat kan ook via onze wikimmo’s of gewoon door een keer binnen te springen in een van onze kantoren. Deze keer volgen we een dag in het leven van Alice Beirnaert, vastgoedmakelaar verhuur en beheer bij Dewaele. Ontdek hier hoe haar werkdag eruit zag!

09:00 - Een nieuwe dag

Ik start mijn ochtenden meestal met een yoghurtje terwijl ik alvast mijn e-mails check. Nog even controleren wat er vandaag allemaal op mijn planning staat en ik kan er echt aan beginnen.

09:30 - Teamvergadering

Elke donderdag bespreken we de nieuwste weetjes uit de vastgoedwereld en binnen de Dewaele Vastgoedgroep, zodat we helemaal mee zijn met alle wijzigingen.

10:30 - Beheer

Binnen Dewaele hebben wij onze eigen beheerdienst. We controleren maandelijks de huurgelden en storten die door naar de eigenaars. Ook indexaties en jaarlijkse afrekeningen horen bij mijn job. Als een huurder ons contacteert voor een defect, spreken wij de nodige personen aan om herstellingen uit te voeren. Zo kan de eigenaar zonder zorgen verhuren!

11:00 - Nieuw pand opstarten

Bij de opstart van een nieuw pand ga ik altijd ter plaatse om dingen op te meten, foto’s te maken, een 360°-tour te doen en een bord te plaatsen. Soms zijn de eigenaars er zelf ook om een handje te helpen. Op kantoor bewerk ik de foto’s en schrijf ik een tekstje voor het zoekertje. Dan kan het pand online. 

12:30 - Lunch 

Ik mag bij mijn opa en oma de voetjes onder tafel schuiven voor een uitgebreid driegangenmenu. Handig én smakelijk! Met een gevulde maag kan ik aan de middag beginnen.

13:30 - Administratie 

Een van de appartementen die wij beheren is verhuurd. Ik vraag de slotfactuur aan voor de eigenaar en zet de nutsvoorzieningen over op naam van de nieuwe huurder. Verder plan ik bezoeken in met kandidaat-huurders voor enkele andere panden en bespreek ik telefonisch de stand van zaken met de verhuurders. 

15:00 - Ondertekening huurcontract

Een verhuurder en zijn nieuwe huurders komen het contract ondertekenen. Ik zet alles klaar om samen de huurovereenkomst nog eens te overlopen en digitaal te tekenen. Proficiat aan de nieuwe huurders!

16:00 - Coffee o’clock

Mmmm, dat koffietje smaakt nog eens zo goed met een lekkere donut erbij! Nieuwe energie voor de laatste loodjes!

16:15 - Bezichtigingen 

Tijd om de baan op te gaan. Ik ga met kandidaat-huurders een aantal woningen en appartementen bezichtigen. 

18:00 - Werken aan ons huis 

Mijn werkdag op kantoor zit erop, maar thuis ga ik opnieuw aan de slag. Mijn vriend is al volop bezig met verbouwingen in ons nieuwe huis en ik steek zelf ook een handje toe.


Om jouw ervaring op onze website zo gemakkelijk mogelijk te maken verwerkt Dewaele vastgoedgroep jouw gegevens en bewaart ze jouw voorkeuren. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Dewaele Vastgoedgroep maakt hierbij gebruik van cookies. Door op ‘Ik ga akkoord’ te klikken of gebruik te blijven maken van deze website en onze diensten, ga je akkoord met de privacy policy, die ook de cookie policy bevat. Wil je meer weten over cookies of hoe wij jou op sociale media gepersonaliseerde berichten kunnen sturen? Lees meer