A day in the life of… verantwoordelijke verkoop Benjamin Benoit

Met enige trots stellen we je elke maand een Dewaele-medewerker voor. Deze rubriek is echter niet de enige manier om onze collega’s te leren kennen. Dat kan ook via onze wikimmo’s en regioflashes of gewoon door een keer binnen te springen in een van onze kantoren. Deze maand volgen we een dag in het leven van Benjamin Benoit, verantwoordelijke verkoop bij Dewaele Brugge. Ontdek hier hoe zijn werkdag eruit zag!

06.15 - Opstaan

Ik moet vroeg uit de veren, want ik heb een drukke dag voor de boeg. Ik begin met een stevig ontbijt samen met mijn vrouw en dochter. Voor het nieuws van de dag neem ik graag wat extra tijd aan de ontbijttafel. Erna breng ik mijn dochter naar de crèche.

 

08.00 - Mails beantwoorden en vergadering

Eerst beantwoord ik een half uurtje mails, dan ga ik naar de wekelijkse vergadering. Daar bekijken we met team Dewaele de nieuwe dossiers en de verkochte of verhuurde eigendommen. Zo is iedereen op de hoogte en kan er vlot gecommuniceerd worden naar klanten. Er wordt ook overlopen waar de verschillende diensten mee bezig zijn.

 

10.00 - Administratie

Na de vergadering ga ik verder met mijn eigen dossiers. Ik pas enkele details aan in een compromis en stuur het naar de notaris. Dankzij ons grote team hebben we meer inzichten om de klant nog beter advies te geven. In dat licht bespreek ik twee schattingen met de regioverantwoordelijke.

 

11.00 - Intake met de fotograaf

Vlak voor de middag word ik verwacht in Middelburg voor de opmaak van een nieuw Van der Build-dossier. Een fotograaf maakt mooie en realistische foto’s van de woning. Wij maken ondertussen een gedetailleerde beschrijving van de woning en snuiven de sfeer op. Zo kunnen we de woning achteraf beter verkopen.

 

13.00 - Lunch met de collega’s

Door onze wisselende schema’s lukt het niet altijd om uitgebreid met de collega’s te eten. Vandaag gelukkig wel! In het centrum van Brugge is er keuze genoeg, ook voor een snelle lunch.

 

14.00 - Administratie en schattingen

Via ons eigen programma maak ik een professionele schatting op. Daarna wordt de prijs nog afgestemd op tal van referenties en het huidige aanbod. Als laatste bereid ik een plan van aanpak voor, zodat de vervolgafspraak goed verloopt.

 

15.30 - Nieuw aanbod Van der Build inspecteren

Binnenkort worden er twee nieuwe dossiers opgestart. Daarom maken we opnieuw een afspraak met de fotograaf. We inspecteren de omgeving om de publiciteitspanelen op de juiste plek te plaatsen.

 

17.00 - BIV-examen gehaald? Daar drinken we op!

Mijn collega Maïte heeft goed nieuws; ze is geslaagd voor haar BIV-examen en is dus nu een erkend makelaar. Die prestatie verdient zeker een glaasje bubbels.

 

18.00 - Nog administratie

Voor ik naar huis ga, moet ik nog wat mails checken, bezoekaanvragen inplannen, klanten contacteren en eventueel collega’s helpen met prijszetting.

 

20.30 - Zwemtraining

Ter ontspanning sport ik geregeld. Ik zwem elke dinsdag bij triathlonclub de ‘Ironmanagers’.

 

22.45 - Batterijen opladen voor morgen

Ik eet snel iets gezonds, dan kruip ik opnieuw achter mijn computer. Ik beantwoord nog wat mails, maar maak er een punt van voor middernacht in bed te kruipen. Morgen wordt opnieuw een drukke dag.


Om jouw ervaring op onze website zo gemakkelijk mogelijk te maken verwerkt Dewaele vastgoedgroep jouw gegevens en bewaart ze jouw voorkeuren. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Dewaele Vastgoedgroep maakt hierbij gebruik van cookies. Door op ‘Ik ga akkoord’ te klikken of gebruik te blijven maken van deze website en onze diensten, ga je akkoord met de privacy policy, die ook de cookie policy bevat. Wil je meer weten over cookies of hoe wij jou op sociale media gepersonaliseerde berichten kunnen sturen? Lees meer