A day in the life of... Jan Pluvier!

Elke maand volgen we een vastgoedmakelaar, om te weten te komen hoe een dag in zijn leven er uitziet. Deze maand gingen we op stap met Jan Pluvier: vastgoedmakelaar bij Dewaele Eeklo. Ontdek hier hoe hij zijn werkdagen invult!

7.00 – Opstaan!

Zoals elke dag, gaat mijn wekker stipt om 7u af. Ik gun mezelf even de tijd om rustig wakker te worden met de Peter Van De Veire Ochtendshow, iets wat elke dag tot mijn ochtendritueel behoort. Vervolgens spring ik gauw de douche in, zodat ik zo meteen helemaal klaar ben om aan de dag te beginnen!

 7.30 – Koffie en trends

Na mijn douche zet ik me nog even aan tafel voor een ontbijtje en die begeerde kop koffie. Ondertussen blader ik op mijn gemak door het magazine Home & Trends: zo ben ik steeds mee over wat er leeft op de vastgoedmarkt, daar kan je immers nooit genoeg over bijleren!

8.15 – Voorbereiding is troef

Ik begin de werkdag altijd met het checken van mijn mails, zodat ik zeker niet achterloop op prangende vragen. Ik beantwoord wat nodig is en ga vervolgens over tot de voorbereiding van wat er vandaag allemaal moet gebeuren. Het toppunt van vandaag? Het etentje met bestuur FCE Meetjesland!

8.35 – Op naar de eerste afspraak

Ik vertrek voor mijn eerste afspraak van de dag: ik moet immers om 9.15 in het historisch centrum van Gent zijn voor een notariële akte, wat geen evidentie is met het nieuwe circulatieplan! Vervolgens vertrek ik, samen met de kopers, terug richting Eeklo.

10.30 – Enthousiast bezoek

Tegen half elf komen we aan bij de woning waarvan daarstraks de akte is verleden. Ik vind het fantastisch om het enthousiasme van de twee kopers te zien: ze staan duidelijk te trappelen om te starten met de verbouwingen!

Ik neem afscheid van mijn 2 tevreden kopers (wat altijd het beste afscheid is) en vertrek terug naar kantoor om wat gemiste oproepen te beantwoorden en enkele nieuwe afspraken in te plannen. 

12.30 – Lunch in de zon en prospectieronde

Nadat ik de belangrijkste zaken heb opgelost, ga ik een broodje halen – wat ik opeet onder toeziend oog van dat heerlijke zonnetje. Genieten! Na mijn lunch neem ik de tijd om even te passeren langs een nieuw eigendom dat binnenkort te koop zal staan in Sint-Laureins.

14.00 – Inkoopgesprek

Om 14u ben ik aanwezig op een belangrijk inkoopgesprek, gekoppeld aan de bespreking betreffende de opstart van de verkoop van een zeer residentiële villa in de beste buurt van Eeklo. Een ongelooflijk leuk project om aan te werken! Wanneer we besluiten dat Van der Build het meest aangewezen is voor de verkoop, eindigen we met het afwerken van alle praktische zaken – en het tekenen van de overeenkomst, natuurlijk!

15.30 – Terug op kantoor

Wanneer ik terug aankom op kantoor, zet ik me aan de balie voor kantoorpermanentie. Ik beantwoord verschillende telefoontjes, vraag administratie aan, start verkoopdossiers op, enzovoort.

18.00 – Kantoor sluiten en een laatste prospectieronde

Om 18u sluit ik het kantoor af, en vertrek ik voor een laatste uurtje op prospectie. Plichtsbewust gebruik ik onze nieuwe tool – en controleer ik ook mijn cijfers. Wanneer ik naar huis rij, kan ik het ook niet laten om toch nog enkele kaartjes in de bus te steken van eigendommen die te koop staan! Het werk van een makelaar is immers nooit écht afgerond, nietwaar?

20.30 – Etentje - … ?

Tegen half negen is het tijd voor mijn laatste afspraak van de dag: een gezellig etentje in Sint-Jan-in-Eremo met bestuur FCE Meetjesland en het stadsbestuur. Ik geniet ontzettend van deze avond, maar besluit het toch niet (té) laat te maken… Morgen word ik immers fris en fruitig verwacht op het huwelijksfeest van collega Fanny!Om jouw ervaring op onze website zo gemakkelijk mogelijk te maken verwerkt Dewaele vastgoedgroep jouw gegevens en bewaart ze jouw voorkeuren. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Dewaele Vastgoedgroep maakt hierbij gebruik van cookies. Door op ‘Ik ga akkoord’ te klikken of gebruik te blijven maken van deze website en onze diensten, ga je akkoord met de privacy policy, die ook de cookie policy bevat. Wil je meer weten over cookies of hoe wij jou op sociale media gepersonaliseerde berichten kunnen sturen? Lees meer