Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Het principe van Pol Dewaele

14 maart 2017

Pol Dewaele richtte Dewaele in 1984 op volgens het principe 'Beloof alleen wat je kan doen en doe wat je belooft', een belangrijk principe dat nog steeds verder leeft binnen de firma.

Pater familias van Dewaele | vastgoed met advies

Pol Dewaele werd geboren in 1940 te Veurne, waar hij zijn jeugd doorbracht op de ouderlijke boerderij. Hij studeerde af als Industrieel Ingenieur textiel. Na zijn carrière in de textielsector, ging hij aan de slag als vastgoedmakelaar. Pol was een charismatisch man die streefde naar rechtvaardigheid. Iemand die altijd het compromis zocht in plaats van het conflict. Zo werd hij voor veel medewerkers een vaderfiguur. Intussen is het 10 jaar geleden dat Pol ons verliet. Onze collega's die met Pol samengewerkt hebben, keren graag eens terug in de tijd om Pol te herdenken:

De start van Dewaele | vastgoed met advies

In 1984 ging Pol van start met zijn eigen eerste bedrijf in Brugge. In het begin was hij voornamelijk actief in overnames van bedrijven. Zes jaar later verhuisde het kantoor samen met de 3 medewerkers naar het centrum van Brugge. In 1993 stapten Stefaan Coucke en Filip Dewaele mee in het verhaal. Bij de opening van het Dewaele kantoor in Roeselare in 2004 vervolledigde Geert Berlamont het team. Op 14 maart 2007 stierf Pol op 66-jarige leeftijd. Tot aan zijn dood bleef hij actief in de zaak, die op dat moment uit vijf kantoren en een 35-tal medewerkers bestond.

De basis van Dewaele | vastgoed met advies

30 jaar geleden werd de basis gelegd die de huidige groei verwezenlijkt heeft. Het principe van 'Beloof alleen wat je kan doen en doe wat je belooft' zit ingebakken in de organisatie en wordt nog steeds benadrukt. Deze gedachte zien we tijdens opleidingen en bij de opstart van nieuwe medewerkers. Ook onze makelaars dragen dit principe uit. Het heeft ons in staat gesteld om onze merken verder uit te bouwen in Oost- en West-Vlaanderen en Brussel.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht opslaan Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.