Onze experts adviseren hoe u uw portefeuille kan optimaliseren en beter laten renderen.

Van uw geld op de bank verwacht u dat het opbrengt en daarvoor laat u zich graag adviseren. Maar als het over vastgoed gaat, volgt u misschien uw buikgevoel… Reken niet op goed geluk. Maak van uw volgende zet een weldoordachte beslissing op basis van ons strategisch advies.

De Patrimonie evalueert uw vastgoed en adviseert hoe u uw portefeuille kan optimaliseren en beter laten renderen in de toekomst.

De Patrimonie is de dienst vastgoedstrategie van Dewaele Vastgoedgroep. Onze strategen zijn van alle vastgoedmarkten thuis. We hebben dus alle expertise in huis om ervoor te zorgen dat u succesvol kan zijn in vastgoed.

Maak een afspraak

Onze aanpak

Kennismaking

Kennismaking tijdens een eerste afspraak met onze adviseurs.

Studiewerk

Studiewerk achter de schermen & opmaak vastgoedrapport.

Vastgoedrapport

Tweede afspraak met vrijblijvend advies, samengevat in een vastgoedrapport.

Veelgestelde vragen over...

 • Is de audit enkel voor mijn bestaande vastgoedportefeuille? Kunnen er ook adviezen in het rapport worden opgenomen over mogelijke investeringen in vastgoed in de (nabije) toekomst?

  Onze experten bekijken eerst de bestaande situatie (AS IS) en in functie van de geformuleerde adviezen, de beschikbare middelen en uw behoeften en/of bezorgdheden, helpen en begeleiden wij u in eventuele nieuwe vastgoedinvesteringen. Dit telkens in functie van de optimalisatie van de vastgoedportefeuille, die u nu en in de toekomst (TO BE)  zullen helpen.

 • Als we één of meerdere adviezen vanuit het rapport willen volgen, zijn we dan verplicht om de transacties bij Dewaele Vastgoedgroep te laten doorgaan?

  Het afgeleverde vastgoedrapport met daarin juridisch, fiscaal en financieel advies, oplossingen voor uw bezorgdheden en antwoorden op uw vragen, is het resultaat van een onafhankelijke doorlichting van uw vastgoedportefeuille. Eenmaal het vastgoedrapport afgeleverd en toegelicht is, bent u volledig vrij om al dan niet actie te ondernemen. Indien u op basis van het rapport bepaalde stappen wil ondernemen heeft u de keuze om dit zelf te doen of met ondersteuning van experten op de vastgoedmarkt. Het vastgoedrapport verbindt u dus niet tot een samenwerking met Dewaele Vastgoedgroep, maar indien gewenst kunnen wij u wel naar de juiste persoon doorverwijzen.

 • Is er na het afleveren en toelichten van het rapport opvolging voorzien door Dewaele Vastgoedgroep?

  Indien u dit wenst, kunnen wij het dossier samen met u opvolgen en u verder begeleiden in de uitvoering van de geformuleerde adviezen.

 • Als we na de aflevering van het rapport nog een aankoop, verkoop, verhuur zouden doen via Dewaele Vastgoedgroep, kunnen we dan de kosten voor het rapport terugkrijgen?

  Dit is niet mogelijk. Het afgeleverde vastgoedrapport met daarin juridisch, fiscaal en financieel advies, oplossingen voor uw bezorgdheden en antwoorden op uw vragen, is het resultaat van een onafhankelijke doorlichting van uw vastgoedportefeuille. Hierdoor is er geen directe link tussen De Patrimonie en de commerciële activiteiten van Dewaele Vastgoedgroep.

 • Is er ook een mogelijkheid om in het rapport een successieplanning op te nemen?

  Indien u dit wenst, wordt er een hoofdstuk successieplanning opgenomen in het vastgoedrapport. Hoewel wij geen fiscalisten zijn, kunnen we wel bepaalde inzichten meegeven die van belang kunnen zijn in het kader van het nalatenschap van de vastgoedportefeuille in geval van een overlijden.

 • Ik heb onlangs een vermogensplanning laten opmaken bij mijn Private Banker. Is het vastgoedrapport van De Patrimonie complementair of overlappend?

  Het vastgoedrapport van De Patrimonie is complementair met het vermogensplan verkregen via uw financiële instelling. Uw bank focust zich vooral op uw roerend vermogen terwijl De Patrimonie zich tijdens de audit van uw vastgoedportefeuille vooral focust op het onroerend vermogen.

 • Wie heeft er allemaal inzage in het rapport? Hoe zit het met de privacy en de discretie?

  De inhoud van het vastgoedrapport van De Patrimonie wordt volkomen discreet behandeld en is conform met de privacywetgeving.

 • In welke mate zijn de adviezen in het rapport commercieel geïnspireerd?

  Het afgeleverde vastgoedrapport met daarin juridisch, fiscaal en financieel advies, oplossingen voor uw bezorgdheden en antwoorden op uw vragen, is het resultaat van een onafhankelijke doorlichting van uw vastgoedportefeuille. Hierdoor is er geen directe link tussen De Patrimonie en de commerciële activiteiten van Dewaele Vastgoedgroep.

 • Kunnen mijn eigendommen in het buitenland ook opgenomen worden in het rapport?

  Eigendommen in het buitenland kunnen zijdelings opgenomen worden in het vastgoedrapport van De Patrimonie. De eigendommen in het buitenland maken echter geen deel uit van eventuele aanbevelingen in het kader van de financiële, fiscale en juridische optimalisatie van uw vastgoedportefeuille. Het betreft dus enkel het vastgoed gelegen in België.

 • Hoe bepaalt u de waarde van de panden als er geen schattingen worden gedaan? Als er een schatting nodig is, moeten we hier dan extra voor betalen?

  Eén van de onderdelen van De Patrimonie is het zo nauwkeurig mogelijk in kaart brengen van de actuele waarde van uw vastgoedportefeuille. Voor het bepalen van de waarde van de panden doen wij o.a. beroep op onze lokale kantoren die kennis hebben van hun lokale vastgoedmarkt, en hierdoor de waarde van de panden realistisch kunnen inschatten. Als klant van De Patrimonie betaalt u in deze fase geen extra kosten voor ramingen. Indien u in een later fase beslist om over te gaan tot verkoop en hiervoor beroep doet op de diensten van Dewaele Vastgoedgroep, zal er een plaatsbezoek volgen. De schatting wordt dan geactualiseerd en in detail toegelicht.

 • Zijn de adviezen met betrekking tot de optimalisatie van mijn vastgoedpatrimonium louter financieel (rendement) of wordt er ook advies gegeven rond fiscale constructies die interessant kunnen zijn?

  Het vastgoedrapport van De Patrimonie geeft oplossingen voor uw bezorgdheden, beantwoordt uw vragen en voorziet adviezen op zowel fiscaal, juridisch en financieel vlak voor nu en in de toekomst. Echter, de experten van De Patrimonie zijn geen fiscalisten en vervangen niet de rol van een boekhouder/fiscalist.

 • Kan in het kader van de optimalisatie van mijn vastgoedportefeuille ook een juridisch luik opgenomen worden in het rapport? Zo ja, hebben jullie hiervoor de nodige expertise?

  Het vastgoedrapport van De Patrimonie geeft oplossingen voor uw bezorgdheden, beantwoordt uw vragen en voorziet adviezen op fiscaal, juridisch en financieel vlak voor nu en in de toekomst. Het juridische team van Dewaele Vastgoedgroep beschikt over voldoende expertise die zij graag met u delen. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan nieuwe wetgeving binnen het vastgoed die ingrijpende gevolgen kunnen hebben op uw vastgoedportefeuille.

Ontmoet onze experten

Filip Van der Veken

Jarenlange ervaring in de vastgoedsector.

Als voorzitter van de Confederatie voor Immobiliënberoepen (CIB) West-Vlaanderen en gewezen penningmeester bij het Beroepsinstituut voor vastgoedmakelaars (BIV), weet ik zeer goed wat er leeft op de vastgoedmarkt. Daarnaast kan ik mij beroepen op de expertise van lokaal verankerde vastgoedmakelaars in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Brussel en Antwerpen voor een optimale inschatting van uw vastgoedportefeuille. U kan rekenen op 100% eerlijk en objectief advies bij de opmaak van uw vastgoedrapport!

Contacteer Filip

Stephanie Lemahieu

Naast een opleiding fiscaliteit genoten te hebben, heb ik ook tonnen ervaring verkregen door jarenlang aan het roer te staan van een eigen bedrijf. Hierdoor weet ik als geen ander hoe belangrijk de fiscaliteit en successieplanning kunnen zijn in de realiteit. Ik begeleid u graag doorheen het volledige proces en bespreek met u alle mogelijke actieplannen. 

Contacteer Stephanie

Thomas Verschaeve

Master Handelswetenschappen (Finance and Risk)

Een goede financiële planning vraagt aandacht voor zowel de fiscale, de financiële maar ook de familiale context.  Ik behandel uw informatie met de nodige discretie en geef u advies op uw maat. Hierbij deel ik ons netwerk en mijn kennis met u, zodat u in de meest optimale omstandigheden uw beslissingen kunt nemen.

Contacteer Thomas

Zijn jullie financieel klaar om 100 jaar te worden?

Al stilgestaan bij jouw pensioen?

“Ons pensioen”, een gespreksonderwerp dat naarmate we ouder worden meer en meer over de tongen gaat en tegelijkertijd toch wat angst inboezemt, want: wat gaan we dan doen en vooral: hoe gaan we dat allemaal betalen? Wij geven jullie graag mee hoe investeren in vastgoed hierop hét antwoord kan bieden.

Meer info om je voor te bereiden
De Patrimonie evalueert uw vastgoed en adviseert hoe u uw portefeuille optimaliseert, slim opbouwt en beter laat renderen in de toekomst.

Maak een afspraak

Contacteer ons vrijblijvend via onderstaand contactformulier, stuur ons een mailtje naar info@depatrimonie.be of bel naar 051 265 002. Wij staan steeds voor u klaar met ons advies.

Met uw persoonsgegevens gaat Dewaele Vastgoedgroep zorgvuldig om. Daar kunt u op vertrouwen. Door deze privacy policy goed te keuren, gaat u akkoord met de manier waarop wij uw gegevens verwerken.

U deelt allerlei persoonsgegevens met ons. Voor een optimale dienstverlening verwerkt Dewaele Vastgoedgroep uw persoonlijke gegevens zoals IP-adres, contactgegevens en de gegevens verbonden aan uw vastgoeddossier. Deze gegevens gebruiken wij oa voor het verbeteren van onze website, om u onze diensten nog beter te kunnen aanbieden en voor het sturen van nieuwsbrieven. Voor deze doeleinden kan Dewaele Vastgoedgroep ook een beroep doen op derden.

U hebt het recht om de persoonlijke informatie altijd te bekijken, te verbeteren, te beperken, te verwijderen of zich tegen de verwerking te verzetten. Het is ook altijd mogelijk om uw toestemming weer in te trekken. Tenslotte kan Dewaele Vastgoedgroep uw gegevens vrij overdragen en heeft u het recht een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Indien u vragen hebt over onze privacy policy of de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken, verwijzen wij u graag door naar onze ​privacy policy​ waarin wij alles in detail hebben vastgelegd.

Om jouw ervaring op onze website zo gemakkelijk mogelijk te maken verwerkt Dewaele vastgoedgroep jouw gegevens en bewaart ze jouw voorkeuren. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Dewaele Vastgoedgroep maakt hierbij gebruik van cookies. Door op ‘Ik ga akkoord’ te klikken of gebruik te blijven maken van deze website en onze diensten, ga je akkoord met de privacy policy, die ook de cookie policy bevat. Wil je meer weten over cookies of hoe wij jou op sociale media gepersonaliseerde berichten kunnen sturen? Lees meer